Ervaringen

Lees hier de ervaringen van enkele van onze deelnemers

Deelnemer Krijn:

"Ik snap nu waarom mensen geloven!"

Krijn (19) is katholiek opgevoed, maar deed erg weinig met het geloof. Toen hij vorig jaar in Leiden op kamers ging en bij christelijke huisgenoten kwam te wonen, raakte hij opnieuw nieuwsgierig doordat hij toffe gesprekken met zijn huisgenoten had over het geloof. Krijn: “Ik wist dus niet dat er mensen van mijn leeftijd waren die ook geloven!“

Danielle(23):

"Ik voelde me best wel eenzaam. Ik had zoiets van: wat is mijn doel? Zit er iets achter dat ik hier op aarde ben? Is er een God die mij heeft gemaakt?"

Daniëlle, bezig met haar Master Moleculaire Levenswetenschappen, is zesdejaars lid bij Ichthus Wageningen en gaf daar Alpha – Students. Ze is niet christelijk opgevoed, maar komt als tiener met het geloof in aanraking. “Mijn ouders deden er niets mee en ik zat op een openbare school. Misschien hoorde ik tijdens de levensbeschouwingslessen wel eens iets over het christelijk geloof, maar dat was heel theoretisch en onpersoonlijk. Op school had ik vrij weinig vrienden. Ik voelde me best wel eenzaam. Toen ik vijftien was, ben ik door een jongen van de middelbare school die christelijk is, geïnteresseerd geraakt in wie God is en wat geloven betekent. Ik zag hem een keer Bijbellezen en vroeg hem: ‘Wat lees je? Wat betekent dat? Waar gaat dat over?’ Hij vertelde dat het voor hem heel belangrijk is om God te leren kennen en een persoonlijke relatie met Hem te hebben. Het raakte me wel … dat God je waardeert zoals je bent en dat je zijn liefde niet hoeft te verdienen. Ik ben toen zelf in de Bijbel gaan lezen.”

Femke:

"Ik was nieuwsgierig, maar ook erg sceptisch"

Fenneke Mink is niet-gelovig opgevoed. Dankzij christelijke vriendinnen bezocht ze af en toe een jeugddienst en volgde zij later een Alpha. “Ik was nieuwsgierig, maar ook erg sceptisch. Een keuze maken vond ik in eerste instantie veel te spannend.”
Van jongs af aan leerde Fenneke van haar ouders om zelf na te denken, vragen te stellen, niet alles zomaar klakkeloos aan te nemen. Als zij, na een jeugddienst, voor zich laat bidden en merkt dat het helpt, raakt zij geïnteresseerd in het geloof. Maar met een duidelijke reserve. “Jezus is vast een goede Man geweest, redeneerde ik, maar ik kan me niet voorstellen dat Hij over water heeft gelopen.”

De onverklaarbare wonderen van Jezus staan Fenneke in de weg. “Ik kon me er geen voorstelling van maken en vond het erg naïef dat de meeste christenen om mij heen het gewoon aannamen. Tot ik in 2007 een Alpha ging volgen. Daar waren meer mensen met vragen zoals ik. En niemand vond het gek dat je ze stelde.” Alpha spreekt haar aan. Niet alleen vanwege de openheid, maar ook de opzet. “Ik voelde bij de leiding een saamhorigheid die ik niet kende. Het samen eten, de gezellige sfeer; alsof je familie was.”

Wat is het doel van mijn leven?